top of page

Writer

 

 

 

 


 

Philosophy has always been a basic topic for Lars Tidholm besides music. In "Bortom skogen" (in swedish!) he brings out aspects of this field inspired by contemporary research on human conciousness . More here.

bortom skogen.jpg

Roman utgiven 2019 av Ekström&Garay 

Beställ här!

Besök bloggen!

Opulens

IMG_2804.PNG

Filosofiska tidskriften Intension nr 2/21

Fler recensioner:
Kåserier:

"Bortom skogen är inte en bok man rusar igenom, den kräver avskildhet, lugn och reflektion. Den är läsvärd, välskriven och nästan förtrollande.

Lars Tidholm har komponerat ihop en fint sammansatt och gestaltad bok som är otroligt intressant att läsa, man riktigt känner hur kugghjulen i huvudet får arbeta. Det behövde jag."

Mona Larsson


Läs hela recensionen på Instagram

"... kan verkligen rekommendera den om man är intresserad av filosofiska tankegångar. Boken tar med läsaren på en resa bland många intressanta filosofiska frågeställningar och tankegångar om livet och människan som en självmedveten varelse."

 

Lars Nyhlén

 

Läs hela recensionen på Facebook!

"Lars Tidholms förmåga att sätta samman ämnen om livet, människan görs på ett vackert och minst sagt beundransvärt sätt. Det krävs en medvetenhet att skapa ett sådant rum, gestaltande miljöer och tankegångar som får läsaren att bli fylld av hopp, kärlek men också mörka dimensioner. 

 

Författaren komponerar djupsinniga tankar på ett utomordentligt vis. Där du vaggas in en medvetenhet och naturlig paus i vardagens ständiga virvelvindar. Det är behövligt och fint! 

 

Bortom skogen förtjänar en läsare som vill fängslas av ett vackert språk, träffande miljöbeskrivningar och en naturlig paus i vardagens attribut. För att en stund få följa med i djupsinniga tankar om hopp och glädje, tvivel och rädsla. För vad vet vi egentligen någonsin om något. 

Bortom skogen får min varmaste rekommendation🐿🍂

 

Sofie Spaanheden

 

Läs hela recensionen på Instagram!

DN Dizzy.jpg

DN  Namn&Nytt

Sonja Svensson, välrenommerad litteraturvetare och författare, skriver om boken:

 

"Är sannerligen imponerad av dess tankedigra innehåll. Här finns mängder av de mest filosofiska reflektioner om den mänskliga tillvaron inbäddade i en både mörk och hoppingivande handling.Må den få många engagerade läsare!"
 

"Boken är väldigt vacker och fylld av djupa tankar och vemod, men också hopp."

Maria Wolke
.

”Det är en filosofisk bok som manar till att se livet från olika perspektiv. Frågor kring livet, döden och existentiella grubblerier diskuteras. Lars väver in tankar som härstammar från Epikuros, filosof från det antika Grekland. Jag ser Simons filosofiska funderingar som en blandning av djupa betraktelser av livet och ett försök att sätta frågor och tankar i olika perspektiv, beroende på vem som betraktar. Lugnet i skogen blir som ett meditationsrum där allt är tillåtet att dryfta för Simon och Bengt. De filosoferar en hel del kring förändringar och vad de kan bära med sig, om de är bra eller inte är ju svårt att veta. Vad förändringar kan kosta den enskilda människan i slutänden är omöjligt att veta men det blir intressanta diskussioner kring dilemmat.”

Camilla Hansson

Läs hela recensionen på Bokluckan

"En intressant och välskriven bok som får en att tänka till. “

Ellinor Törngren

Läs hela recensionen på Instagram!

"Boken är välskriven och gillar omslaget väldigt mycket. Bara att kolla på omslaget känns det som att jag fastnar och vill in bland träden, mot solens ljusstrålar."

Angelica Berglund

Läs hela recensionen på Instagram!

”En intressant bok om människans tillvaro, utifrån ett filosofiskt perspektiv med grundtankarna hos Epikuros. Han var en grekisk filosof och tänkare från Samos som levde typ 300 år f kr. Hans tankar brukar sammanfattas i en mening som går att vända på ganska många gånger:
 

Du behöver inte oroa dig för döden. Den betyder överhuvudtaget ingenting för oss. För där vi är, finns inte döden och där döden är, finns inte vi.’
 

Det är ingen bok som går att snabbläsa utan den tar sin tid till reflektion.”

Maritha Frölid

 

Läs hela recensionen på Frölids bokhylla

ʙᴇᴛʏɢ: 📚📚📚📚 (ᴀᴠ 5) 


"Boken var ungefär som jag förväntade mig, men samtidigt inte alls som jag trodde. På bokens baksida introduceras Simon, som jag tror att vi ska få följa, men vi får i boken även lära känna Bengt som är den som läsaren faktiskt följer. Bengt träffar Simon tidigt i berättelsen och jag gillar verkligen att berättelsen genom dessa två karaktärer får fler dimensioner. Samtalet är en viktig del i det hela, men även Bengts utveckling och tankar om det Simon filosoferar om. Språket tilltalar mig och upplevs tänkvärt men inte krystat. Jag gillar hur boken sakta men säkert växer och hur allt vävs ihop."

Rebecka Nyman

Läs hela recensionen på Instagram

fågeltallrik.jpg

Kvällsstunden

morsord.jpg

Kvällsstunden

AGA.jpg

Sala Allehanda

IMG_6739.jpg

Jazzpulsen 2013

bottom of page